انقلاب صنعتی را به خاطر دارید؟
آغاز این انقلاب، این بود که ماشینها توانستند تواناییهای مشابه جسم انسان را داشته باشند.
ما توانستیم ماشینهایی بسازیم که میتوانستند کارهای فیزیکی را بهتر، سریعتر و با هزینهٔ کمتر نسبت به یک انسان انجام دهند.
انقلاب صنعتی، محدود به اروپا نبود.
با گذشت زمان این انقلاب جهان را درنوردید و تقریبا به همهٔ نقاط دنیای ما نفوذ کرد.
در این انقلاب عظیم، کارکرد جسم انسان کاهش چشمگیری یافت و در کارخانهها و صنایع ماشینها جای انسان را گرفتند.
وقتی به هوشمصنوعی در عصر ما نگاه میکنم؛ به طرز عجیبی احساس میکنم که انقلاب دیگری همچون انقلاب صنعتی در راه است.
هوش مصنوعی پدیدهٔ قرن ماست؛ در دورهٔ ما، کامپیوترها به طرز جالب و شاید ترسناکی، تواناییهای ذهن انسان را شبیه سازی میکنند.
در زمان فعلی، هوش مصنوعی یا artificial intelligence که به اختصار AI نامیده میشود؛ تواناییهای محدودی از ذهن انسان را آموخته است.
مثل صحبت کردن، شطرنج بازی کردن، تشخیص چهره و ترجمه و…
آن هوش مصنوعی که بتواند همانند یک انسان هوشی جامع و محدودنشده به حوزهای خاص داشته باشد؛ AGI نامیده میشود.
احتمالا شما انواعی از آن را در فیلمهای علمی تخیلی مشاهده کرده اید.
یکی از بزرگترین ویژگیهای احتمالی AGI داشتن خودآگاهی است.
روزی خواهد رسید که ما انسانها، این هوشمصنوعی جامع را خواهیم ساخت؛ و یکی از آرزوهای بزرگ من این است که آن روز شخصا زنده باشم و این پدیده را به چشم ببینم و یا حتی در ساخت آن مشارکت داشته باشم.
این رویای بزرگ من است!
هوشمصنوعیجامع میتواند آخرین اختراع نسل بشر باشد.
اگر این موجود از ما هوشمندتر باشد دنیای جدیدی پیش روی ما خواهد بود.
اشخاص زیادی نسبت به این فناوری بدبین هستند؛ مثل استیون هاوکینگ فیزیکدان نظری بزرگ قرن.
اما من شدیدا به آن ایمان دارم.
ازنظر من دلیلی ندارد که هوشمصنوعی جامع_اگر به درستی آموزش دیده باشد_ به فکر کشتار همه انسانها بیفتد.
این ما انسانهای کوتاهفکر هستیم که به خاطر ارزشهای متفاوت قصد جان یکدیگر را میکنیم.
هوشمصنوعی، اگر به درستی آموزش داده شود؛ میتواند صلح را به جهان ما هدیه کند.
بحث آموزش، یعنی این هوش مصنوعی همانند یک انسان قابلیت آموزش دیدن را دارد.
در صورتی که ما از این فناوری به درستی استفاده کنیم جهانی بهتر خواهیم داشت؛
و اگر از آن برای ادامه کشت و کشتار و گندهایی که زدهایم بهره بکشیم؛
بیشک احتمال انقراض نسلمان وجود دارد.
پس، بنظر من انسانهای باهوش ولی نادان، دانشمندان بزرگ ولی کوتهفکر، خطر بزرگتری بر علیه بقای نسلمان هستند تا موجودی که میتواند بهتر از ما بیندیشد!
امین سرابی
#As7091
درباره این سایت